szerda 19. december 2018

Kedves Látogatónk!

A Budai Irgalmasrendi Kórház 210 éve, 1806-ban történt alapítása óta szolgálja az Magyarország minden részéről hozzá érkező betegek gyógyulását.

Az intézményben évente 350 000 betegtalálkozás történik. 309 aktív, 40 krónikus és 135 rehabilitációs ágyon, 40 szakrendelésen 120 orvos és 450 fő szakszemélyzet segítségével zajlik a fekvő- és járóbeteg-ellátás.

FIGYELEM!!!

A FRANKEL LEÓ ÚT 17-19 SZÁM ALATTI NAGY BERUHÁZÁS MIATTI VÁLTOZÁSOK

Kedves Betegeink és Hozzátartozók!

 

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a Frankel Leó út 17-19 szám alatti és a Vidra utcai beruházás kiviteli tervének 2. üteme a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője, Kozma Imre atya által elfogadásra került. 

Ennek értelmében a beruházási munkálatok abba a szakaszba érkeztek, hogy a belső udvar 2018. november 20-tól a kivitelező részére átadásra kerül, mint munkaterület, így mind az autó- mind a gyalogosforgalom megszűnik, a teherporta felől a továbbiakban nem lehet a kórházat megközelíteni. Gyalogos forgalom kizárólag a Frankel Leó utcai bejáraton lehetséges a jövőben a beruházás befejezéséig, az akadálymentesített bejárat pedig a Gránátalma Patika melletti kapunál lett kialakítva. Gépjárművel csak az utcán lehet november 20-tól megállni és parkolni.

 

Megértésüket és segítő támogatásukat köszönjük!

Kávéházi esték

A MAGYAR ZENE HANGJAI EURÓPÁTÓL ÁZSIÁIG

Koncert zenével és tánccal a magyar zenetörténet századaiból

Időpont: 2018. július 8. vasárnap 18. óra

Helyszín: Betegápoló Irgalmasrend Budai Irgalmasrendi Kórház Árpád fejedelem útja 7 szám alatti épületének aulája

 

Belépés: díjtalan

 

Közreműködik: a Pannon Voices

Vezényel: Vinczeffy Adrienne Artisjus-díjas karnagy

Semmelweis nap 2018

SEMMELWEIS NAPOT ÜNNEPELTÜNK

Idén is kiosztásra kerültek a kinevezések, jutalmak, elismerések

Semmelweis Ignác Fülöp 1818. július 1-én egy fűszerkereskedő ötödik gyermekekként látta meg a napvilágot. Ugyan szülei jogásznak szánták, de az egészségügy nagy szerencséjére már első évben átiratkozott az orvostudományi karra. Nyitottságának, a tanulás és fejlődés utáni vágyának és a segíteni akarásának köszönhetően rájött mi okozza a gyermekágyi lázat. Kutatásainak majd intézkedéseinek köszönhetően óriási mértékben csökkent a szülészeti osztályon a gyermek ágyi lázban meghaltak aránya. Ennek köszönhetően tekintik őt az anyák megmentőjének. Az ő születésének évfordulóján az egész magyar egészségügy megáll és tiszteleg a szakmában dolgozók elhivatottsága, kitartása előtt. 

Nyárköszöntő fúvós koncert

Nyárköszöntő fúvós benyomások

Veli Bej kávéházi esti koncert

Időpont: 2018. június 20. 18.00 óra
Helyszín: II. Árpád fejedelem útja 7. aula

Az Ápolók Nemzetközi Napjának jutalmazottai

AZ ÁPOLÓK NEMZETKÖZI NAPJÁT ÜNNEPELTÜK

Május 11-én hagyományteremtő jelleggel első alkalommal a kórházi és rendi vezetés ünnepélyes keretek között köszöntötte a szakdolgozókat az Ápolók Nemzetközi Napján

 

Március 8-ai nyílt napi beszélgetés

DOLGOZÓI NYÍLT NAP A REND LEGNAGYOBB ÜNNEPÉN

Az irgalmas rend legnagyobb ünnepén, a rend alapítójának, Istenes Szent János születésének és halálának évfordulóján Szentmisével kezdődött a budai kórházban hagyományteremtő jelleggel megrendezésre kerülő dolgozói nyílt nap. 

Karácsonyi szentmise 2017

KARÁCSONYI SZENTMISE ÉS A FOLYAMATOSAN MEGÚJULÓ KÓRHÁZ ÚJ RÉSZEINEK MEGÁLDÁSA

December 19-e kiemelten a szeretet ünnepe volt a Betegápoló Irgalmasrend Budai Irgalmasrendi Kórházában. Reggeltől kezdve sok-sok kollega azon dolgozott, hogy a harangszóval megkezdődhessen a Kozma Imre atya által celebrált karácsonyi szentmise és utána meghitt, ünnepi agapéval kedveskedhessen a kórház vezetése a dolgozóknak. Mindezek előtt Imre atya a menedzsmenttel és az érintett osztályok dolgozóival végig járta az újonnan átadott reuma centrum ambulanciáját, illetve a kardiológiai osztály coronária őrzőjét, ahová vadonatúj, modern ágyak érkeztek pályázati forrásból. Imre atya a szent mise előtt.

Betegápoló Irgalmasrend
Budai Irgalmasrendi Kórház
Pf. 98.
1023 Budapest
Telefon: +36 1 4388400
Telefon: +36 1 4388500

Betegápoló Irgalmasrend
Budai Irgalmasrendi Kórház
levelezési cím:
1023 Budapest, Frankel Leó út 54.
főépület címe:
1027 Budapest, Frankel Leó út 17-19.
központi telefonszám:
+36 14388400, +36 14388500
fax: +36 12125378
Megjelenítés:
http://www.irgalmasrend.hu/