Samstag 20. April 2024

450 ÉVES A BETEGÁPOLÓ IRGALMASREND

450 ÉVES A REND

Keresztényi szeretet

ÁDVENTI ÜZENET

Irgalmasrendi intézményeink lakóinak, betegeinek és dolgozóinak

 

Kedves Testvérek!

 

A jászol Gyermeke és a kereszt Krisztusa egymásra bízott bennünket.

Mi, azért szállunk harcba minden védtelen szegényért és a betegségben kiszolgáltatott emberért, noha nincs „fegyverünk”, mert megtanultuk Jézustól a feltétel nélküli szeretet, és a segítés művészetét.

Halljuk az Úr szavát: Amit egynek tesztek, nekem teszitek. Ha éhezőt láttok, az az éhező én vagyok. Ha beteget ápoltok, gyógyítotok, én vagyok az.

 

Áldott, békés, boldog Karácsonyt kívánok.

 

P. Kozma Imre OH

a Betegápoló Irgalmasrend

Magyarországi Vezetője

 

Hozzátartozó

FONTOS!!!!

LÁTOGATÁSI TILALOM FELOLDÁSA

Az Operatív Törzs 2021.05.21. bejelentése alapján, a Betegápoló Irgalmasrend gyógyító intézményeiben is lehetővé válik a betegek látogatása.


A látogatás feltételei a következőek:
1. Látogatási idő:

Budai Irgalmasrendi Kórház: minden nap 16.00 és 18.00 óra között

Váci Irgalmasrendi Kórház: minden nap délelőtt 11 órától 13 óráig illetve délután 15 órától 18 óráig

Pécsi Irgalmasrendi Kórház: minden nap délelőtt 11 órától 13 óráig illetve délután 15 órától 18 óráig

2. Érvényes védettségi igazolvány vagy EESZT mobil applikációjánakfelmutatása. Védettségi igazolvány hiányában a látogatást megelőző 48 órán belül történt mintavételezés után végzett negatív eredményű SARS-CoV-2 PCR teszt.
3. A Látogató valamilyen személyes okmányával köteles igazolni magát.

4. Lázas illetve fertőző betegségben szenvedők, légúti tüneteket produkáló személyek (orrfolyás, tüsszögés, köhögés, láz) nem látogathatják betegeinket.

5. 1 napon 1 beteget csak 1 látogató látogathat.
6. A beteglátogatás időtartama az 1 órát nem haladhatja meg, a betegellátás érdekében a látogatás bármikor korlátozható, megszakítható.
7. A látogatás során a szájat és az orrot eltakaró sebészi, illetve FFP2 vagy FFP3 maszk viselése kötelező. A látogatás előtt és után, a kézfertőtlenítés kötelező.

 

Kérjük a fentiek szigorú betartását és megértését!

 

Köszönjük!

Hungary Helps

Szenegálban is segítenek a magyarok a Hungary Helps jóvoltából

 

P. Kozma Imre OH, irgalmasrendi szerzetes vezetésével a magyarországi Betegápoló Irgalmasrend képviseletében, két máltai munkatársa kíséretében Szenegálba látogatott, hogy a thies-i egyházmegye tulajdonában lévő irgalmasrendi kórház fejlesztéséről tárgyaljanak.

Oltás

FIGYELEM!

TÖMEGES OLTÁSI TÁJÉKOZTATÓ
Tisztelt Oltásra Érkezők!
Kérjük Önöket, hogy az oltásra várakozók feltorlódásának illetve a hosszú várakozó sorok kialakulásának elkerülése érdekében a háziorvos által előzetesen megküldött értesítőben / sms-ben szereplő időpontra érkezzenek, mert sajnos attól eltérni nem tudunk.
A megadott idősávban (óránként) érkezési sorrendben engedjük be az oltásra várakozókat az épületbe. Az épületben a járványügyi szabályok betartásának biztosítása érdekében csak bizonyos létszámú ember tartózkodhat, mindenki másnak az épület előtt kell várakoznia.
Kérjük Önöket, ellenőrizzék indulás előtt az értesítőben, hogy pontosan milyen címre vannak beosztva, és eszerint érkezzenek a következő helyszínekre:
1., 2., 3., 4., számú oltópontok: 1023 Budapest Árpád fejedelem útja 7. - főbejárat
Kérjük, mindenki hozza magával a személyes okmányait és a TAJ kártyáját, melyek mindenképpen szükségesek az azonosításhoz és az oltáshoz kapcsolódó szigorú adminisztrációhoz.
Megértésüket köszönjük!
Keresztre feszítés és feltámadás

KOZMA IMRE ATYA HÚSVÉTI ÜZENETE

A kereszt Halottja, az új vetés magja

 

A fejünkre hullatott hamu keresztjétől, a lábmosás leboruló szolgálatán át, egyenes az út a kereszt Halottjáig. Végigjárni egyedül a szeretet képes.

 

A Teremtés Könyve írja, az élet kertje sivataggá válik, amikor az ember úgy dönt, hogy Isten hangja helyett más hangokra hallgat.

A világ, a városaink, a szíveink gyakran hasonlítanak a pusztasághoz, mert a kígyó sugalmazását részesítjük előnyben az Isten szavával szemben.

Az élet maga pusztasággá lesz, mert inkább vádaskodunk, mint egymást szeretjük, mert inkább a másikat okoljuk, hogy magunkat mentsük.

 

A puszta a túlélés helye, ahol az önérdek a legfőbb törvény. Jézus Krisztus, Aki a szenvedésben nagy, a szeretetben hatalmas, ebbe a pusztasággá vált világba érkezett, hogy megújítsa.

 

 

Szoboravatás

AZ IRGALMASOK JÓ HÍRREL JELENTKEZNEK

 

2020 október 8-án, 15 órakor, Magyarok Nagyasszonya ünnepén, Isten elé álltunk hálaadásra, és megköszöntük irgalmasrendi testvéreinknek, hogy anyagi támogatásukkal felépíthettük budai új kórházunk ápolási szárnyát (1023. Budapest, Frankel Leó út 17-19), hogy beteg testvéreink az irgalmas szellemiségü gyógyításban részesülhessenek.

 

Felavattuk Szent Rendalapítónk, Istenes Szent Jànos szobràt, akinek Jézus, a Vele való talàlkozàs jutalmaként, Iàtó szemét a szívébe helyezte.

 

 

Kapunk tárva,
a szívünk még inkább!

Istenes Szt. János (1495-1550)

Provinzialat
Barmherzige Brüder

Taborstraße 16
A-1020 Wien

Telefon: +43 1 21121-1100
Fax: +43 1 21121-1120
Darstellung:
http://www.irgalmasrend.hu/